Naast het ”Flamant” concept werken wij bij Flamant by Laura met verschillende merken. Met een uitgebreide collectie van producten voor in en rondom uw huis kunnen wij u helpen van uw huis een thuis te maken.

Hieronder een aantal merken uit onze collectie waar wij veel mee werken.

EN NOG VEEL MEER MERKEN IN ONZE WINKELS

Pierre Frey

Pierre Frey is niet zomaar een leverancier maar noemt zich een Maison de Luxe en maakt een zeer uitgebreide collectie stoffen in de Franse traditie. Pierre Frey kenmerkt zich door een enorm gevoel voor kleur en stijl en maakt gordijnen en meubelstoffen die er fantastisch uitzien en aanvoelen. Veel stoffen zijn met de hand gemaakt.

Veel Pierre Frey stoffen en behang zijn ware kunstwerken. Ze maken hele unieke stillevens die een ruimte laten spreken. Ze zijn ongeevenaard in stijl en zijn kwalitatief sterke producten. Naast de unieke beelden die ze gebruiken hebben ze ook een uitgebreide collectie in simpelere stoffen. Wat u ook zoekt, bij Pierre Frey slaagt u zeker!

Schermafbeelding  om
Schermafbeelding  om
Schermafbeelding  om
Schermafbeelding  om

Andrew Martin

Andrew Martin heeft als doel stijl, elegantie, comfort en een element van escapisme uit het ‘dagelijks leven’ samen te brengen. Dit doen ze door middel van Fusion Interiors. Samenvoegen van eclectische invloeden van over de hele wereld, het creëren van verbindingen met andere culturen, een andere tijd en plaats die een emotionele en esthetische reactie aanmoedigen. Hierdoor ontstaan cohesieve binnenruimtes die ontsnapping bieden door associatie, inspiratie en opwinding in een comfortabele omgeving.

regent wallpaper by andrew martin
fabric jungle clerici fabric inspirational
fabric botanist inspirational
andrew martin turquino smoke fabric on hanover sofa las salinas cushions cuchillas mulit cushion

Eichholtz

Eichholtz, een naam en een begrip, wereldwijd. Eichholtz is een groothandelaar van luxe meubels, verlichting en accessoires met een uniek design. Zij streven ernaar om de interieur industrie voortdurend te inspireren met uitgebreide collecties. Het assortiment neemt fors toe, jaarlijks worden er ruim 400 nieuwe artikelen toegevoegd. Nieuwe collecties meubelen, verlichting en accessoires. Creatief en innovatief, dat is Eichholtz. Daarom zijn de collecties nooit constant. Het bedrijf creëert graag nieuwe interieursferen en doet dat door de laatste Eichholtzproducten te combineren met verlichting en meubels uit de bestaande collecties.

In het Eichholtz HQ zit een uitgebreide showroom van meer dan 4000m² verspreid over meer dan 40 smaakvol ingerichte kamers. Dit is waar de visie van Eichholtz tot leven komt. Daarnaast bieden zij een outlet en twee restaurants met een panoramisch uitzicht over de bloemenvelden. Op afspraak bied Flamant by Laura u de kans om langs te gaan bij deze showroom. Dit is een exclusieve manier van inspiratie opdoen!

eichholtz blue sofa traditional

Thomas Albrecht

Thomas Albrecht: “Het beste of niets” – De metropolen zijn geïnspireerd door de nobele bontcreaties van de meesterschutter Thomas Albrecht sinds 1978. Van alle ”master furriers” wordt Thomas Albrecht de architect genoemd. Gefascineerd door de uitdaging om een oud iconisch ambacht te ontwikkelen. Door de jarenlang veranderde de artistieke actie-straal uitgebreid tot een breed scala aan kunstwerken en uitgebreid: Van populaire bontmode tot bekroond interieur, van luxe bont tapijten tot thuisaccessoires.

Thomas Albrecht
Thomas A

LIMITED EDITION

LIMITED EDITION is een familiebedrijf met een duidelijk doel: je verrassen met een uniek tapijt. Met veel liefde, vakkennis én ervaring zetten onze ontwerpers en productiespecialisten zich elke dag in om hun talent voor tapijten te tonen. Onze tapijten zijn stuk voor stuk uniek. Maar onze vakmensen ook. In één oogopslag trekken de tapijten van Limited Edition de aandacht. En voel je de liefde voor natuurlijke materialen, kleuren en texturen die erachter schuilt. Puur vakmanschap en intensief handwerk, maar ook eigenzinnig design. Ontdek een verrassend stukje België.

L
LE
Limited Edition
Limited Edition Floors

Stout Verlichting

Stout Verlichting is een exclusief lampenarchitect die blijft zoeken naar de nieuwe mogelijkheden van verlichting. Naar andere vormen. Naar andere armaturen, andere kappen, ander materiaal. Naar andere manieren om het donker in te wisselen voor licht. En zo ontwerpt Stout Verlichting het mooiste licht dat volkomen harmonieert – óf juist brutaal dissoneert – met z’n omgeving. Zo maken wij in eigen atelier, met eigen handen wat ons eigen brein bedacht heeft. Licht met iets eigens, dus. Het lukt ons iedere keer weer een verlichtingscollectie te presenteren die te boek staat als actueel en vernieuwend. Fabrieksdenken is ons vreemd. Exclusiviteit en originaliteit is kenmerkend voor elke nieuwe Stout-collectie.

Stout Verlichting
Designer Leuchten Stout Lampen Candle Fusion fba
beeld homepage klein stout verlichting

Byron & Byron

Byron & Byron werd in 1984 opgericht om een verscheidenheid aan handgemaakte en traditioneel afgewerkte accessoires te leveren voor de snelgroeiende interieurontwerpssector van 1980 in Groot-Brittannië. Het bedrijf was het idee van de Italiaanse Orazio Gualtieri. Dit decennium van energie en mogelijkheden zorgde voor de perfecte omgeving voor een jonge ondernemer om met zijn kennis van ontwerp- en houtafwerkingstechnieken een klein assortiment klassieke decoratieve gordijnroedes te produceren. Eén element was vanaf het begin de sleutel, de controle van alle processen van productie. Van ontwerp, prototype en dan fabricage van elk item. De luxe van zijn eigen werkplaats op het terrein heeft het Orazio mogelijk gemaakt om creatief en experimenteel te zijn met afwerkingen en zeer responsief te zijn voor nieuwe ideeën en trends in kleur en design. Deze mogelijkheid van het bedrijf om problemen aan te pakken en innovatieve ideeën snel door de jaren heen te ontwikkelen, is uniek voor Byron & Byron. De kernwaarden blijven echter onveranderd, een passie voor het product en een vastberadenheid om elegante en passende oplossingen voor traditionele en moderne ramen te bieden.

AJS
floral

JAB ANSTOETZ

De JAB ANSTOETZ Group is een middelgroot familiebedrijf, die sinds 1946 staat voor een stijlvol leven en werken met edele stoffen. Het assortiment van de bekende textieluitgever is de meest uitgebreide in de industrie en bevat een uniek assortiment aan ontwerpen, kwaliteit en kleur.

JAB heeft haar competentie voortdurend uitgebreid in het veeleisende interieurontwerp, per jaar met verdere geselecteerde productlijnen. Vandaag presenteert het Bielefelder Traditionshaus zich als een internationaal actieve groep, die met haar exclusieve producten altijd nieuwe trends stelt.

CA emotion ratio
slide jab anstoetz group jab anstoetz contract fabrics m full brand
teaser jab anstoetz fabrics cord

Romo

Romo is bekend om zijn assortiment van klassieke en eigentijdse ontwerpen en veelzijdige vlaktes. Het biedt een gevarieerde stijl en tijdloze elegantie verrijkt met een verfijnde kleurenpalet. Generaties van ervaring en onderscheidend Brits ontwerp vormen de basis van het merk Romo. Romo is sinds de oprichting van een eigen in-house designstudio in de jaren tachtig verder gegroeid en is nu marktleider in designer stoffen en behang.

Onder leiding van Design Director Emily Mold, is de Romo-studio een voortdurende hub van activiteit en creativiteit, een Aladdin’s grot van schetsen, schilderijen, stoffen en kleurenkaarten. De studio’s zijn een constante bron van inspiratie. Elk van de ontwerpers begint nieuwe ideeën te onderzoeken, inspiratie vinden zij in een reeks invloeden van reizen en mode naar de natuur en het buitenleven.

sulis
soraya
sulis
lorcan

Arte

Arte is een gepassioneerd designer & fabrikant van gesofistikeerde muurbekleding. 
De onderneming, die eigendom is van de familie Desart, is al sinds 1981 actief. De muurbekledingen van Arte sieren de muren van zowel residentiële interieurs als projectinrichtingen in meer dan 80 landen overal ter wereld. Elk jaar creëert een intern team van ervaren ontwerpers verscheidene nieuwe collecties. Deze nieuwe producten moeten niet alleen vernieuwend en trendbepalend zijn, maar ook van superieure kwaliteit. Er wordt daarom heel wat tijd geïnvesteerd in research: Arte is voortdurend op zoek naar nieuwe productiemethoden en kwaliteitsvolle materialen. Dit verklaart waarom het ontwerpen van een nieuwe collectie makkelijk meer dan een jaar in beslag kan nemen.

Parquet HTC tm
Ligna Hover KXK tm
Metric RET

Bomat

Bomat is fabrikant van design en luxueuze vloerkleden en handgeweven vasttapijt. Het Belgische bedrijf biedt een heel brede waaier van afgepaste karpetten en exclusief kamerbreed tapijt. Bomat staat erom bekend een vaste partner voor architectenbureaus en designers te zijn. Zowat alle collecties van Bomat worden in eigen ateliers in India gemaakt. De besloten productie garandeert hoge kwaliteit en afwerking, in India enig in zijn soort. Wevers, tuffers en mensen in de afwerking werken op vaste basis. Voortdurend worden nieuwe jonge mensen uit de onmiddellijke omgeving van de twee sites (ateliers) gerekruteerd en betaald opgeleid. Bomat voegt met de productie in India een sociale dimensie toe aan de vervaardiging van tapijten. Met name in India worden vrouwen gerekruteerd die het moeilijk hebben (weduwen, alleenstaande vrouwen, grote gezinnen waar de man geen werk heeft,…). Dit WIN-programma (Women in Need) heeft sinds oktober 2010 al aan verschillende vrouwen de kans gegeven zich uit hun precaire toestand te redden en een nieuw leven te beginnen.

Schermafbeelding  om
Schermafbeelding  om
Schermafbeelding  om

Sunway

Sunway (BENELUX) B.V. is ontstaan uit Jaloezieënfabriek Spijkenisse die in 1961 is opgericht. Sinds 1981 is het een zelfstandig onderdeel van het wereldwijd opererende Hunter Douglas. Sunway is altijd een pionier geweest. Ze brachten als eerste rolgordijnen (1965), vouwgordijnen (1987) en hout en woodweave (1988) op de markt. Ook vandaag de dag staat Sunway nog steeds bekend om haar unieke en innovatieve producten. Ook op het gebied van technische ontwikkelingen loopt ze vaak voorop. De Sunway collecties worden met zorg samengesteld. Kwalitatief hoogwaardige producten, een actueel kleurbeeld, toepassing van high-end materialen, bijzondere dessins en design techniek, dat vindt u terug in alle Sunway collecties.

Schermafbeelding  om
Schermafbeelding  om

Sifas

Sifas gelooft dat, ongeacht wat je doet in het leven, of je hard werkt om schepen te bouwen, de nieuwste technologie te starten of wetenschappelijke doorbraak te maken, het is allemaal zinvol als je thuis bent en je tijd deelt met de mensen die je liefhebben.

Die momenten die je met familie en vrienden deelt, zijn op vele manieren kostbaar. Het zijn de bouwstenen die u motiveren om een ander project te starten of om het werk te voltooien waar u momenteel aan bent. Het ontspannen van de tijd mag niet beschouwd worden als een pauze van de echte wereld, maar de wereld zelf!
SIFAS® is gericht op het leveren van kwalitatief hoogwaardige en duurzame meubels in openlucht die comfort en stijl bieden voor die momenten die de wereld voor u betekenen!

“Geluk is alleen echt wanneer gedeeld” *
* Citaat door Christopher McCandless – Into the Wild

kalife slide
kross slide

Linari

LINARI – symbiose van uniek geur- en puristontwerp.

Geuren spelen bewust en onbewust een grote rol in ons dagelijks leven. Ze beïnvloeden onze stemmingen en indrukken. Zo kunnen aangename geuren worden gecreëerd en onderstreept met aangename geuren. LINARI heeft de taak gecombineerd een aangename én aantrekkelijke kamergeurstoffen van de hoogste kwaliteit te creëren met een duidelijk, tijdloos ontwerp. LINARI staat voor de puristische en elegante symbiose van geuren en vormen, die gekenmerkt worden door hun tijdloosheid. Met de kamerparfums LINARI wordt een nieuwe individualiteit gedefinieerd.

linari home fragrances